Select Page

Bachelorgraden er dit første skridt på vejen mod en kandidatgrad. Det er på bachelorstudiet, du får en fornemmelse for, om du har valgt rigtigt, og hvad fagområdet har at byde dig. Det er også her, mange for første gang stifter bekendtskab med det at være ansvarlig for egen læring. Hvis du har mod på at hellige cirka 3 år af dit liv på et fuldtidsstudie, så læs bachelor.

Læs bachelor – og bliv akademiker

Vigtigt at vide om bacheloruddannelser er, at de er akademiske og derfor i modsætning til erhvervsuddannelser ikke klæder dig på til at varetage en bestemt jobfunktion. Derimod får du på dit bachelorstudie redskaberne til at løse et væld af problemstillinger inden for dit fagområde, hvad end du vælger at blive en jurist, læge, kemiker, økonom eller landinspektør.

Teoretisk vs. problembaseret læring

Hvordan læringen konkret foregår på studiet, vil du nok gerne vide, inden du starter. Det varierer selvfølgelig studier imellem, men også universiteter imellem. Visse universiteter gør meget ud af den teoretiske undervisning med forelæsninger og lange, skriftlige afleveringer, hvor der terpes teori, mens andre steder er projektorienterede med løsning af konkrete cases.

Kandidat kommer efter bachelor

Når først du har din bachelorgrad, kan du hoppe på et kandidatstudie, hvor du får en solid teoretisk ballast og erfaring med anvendelse af teori i praksis. Som kandidat kan du så komme ud på arbejdsmarkedet og fortsætte dit livslange læringsforløb. Skulle du have mod på at gå et skridt videre, venter en ph.d. måske ude i horisonten, med hvilken du for alvor er ekspert.

Få hjælp fra studievejleder

Hvis du er i tvivl om noget omkring undervisningsform eller studiemiljø, kan du altid kontakte en studievejleder på det universitet, du overvejer at søge ind på. Dem kan du finde både for universitetet som helhed og for enkelte fakulteter og endda institutter, så ring endelig til dem.