Select Page

Går du med tankerne om at starte din egen virksomhed, og ved du ikke helt hvordan du skal komme i gang? Vi kigger nærmere på hvordan du starter planlægningen, hvilke kompetencer der er gode at have, og hvordan du for alvor kommer i gang.

Styr på forretningsplanen

En forretningsplan er et dokument, der har til formål at beskrive din idé, og planen for din virksomhed. En forretningsplan agerer fundament, og definerer grundlaget for din virksomhed, og hvordan du vil drive og udvikle din virksomhed.

Når du laver en forretningsplan, er det en god idé at have et resumé med, så læseren hurtigt kan få et overblik over alle aspekter. Resuméet skal give svar på hvem der står bag virksomheden, hvad virksomheden sælger, hvilken værdi der bliver skabt, og hvordan økonomien forventes at se ud.

Dernæst kan du passende beskrive din idé, der skal stå som værende din virksomheds eksistensgrundlag. Det sætter dermed også nogle krav til hvor detaljeret denne beskrivelse skal være. Det kan også være smart, i forlængelse, at beskrive produktet, hvor du kommer ind på behov der bliver opfyldt, levetid, produktionsomkostninger og indtjeningsmuligheder.

Herefter skal du give et overblik over en markedsanalyse, sammen med en plan for hvordan du vil penetrere markedet, i forhold til salg og marketing.

Du skal også tage højde for udvikling og økonomi, hvor du sætter fokus på de milepæle der vil være undervejs, og hvordan økonomien hænger sammen i forhold til disse. Det kan være en fordel at tage kurser inden for excel eller powerpoint hos peoplenet.dk, for at holde overblik og skabe en god pitch for din forretning. Der findes mange online skabeloner der kan hjælpe dig med denne proces.

Har du gode IT-kompetencer?

Forretning i dag er ikke som i gamle dage. I dag er der stor konkurrence online, hvor alle kæmper for de gode placeringer på google, og attraktive reklameplaceringer på diverse platforme.

Hvilke behov du har i din kommende virksomhed, kan være svært at vide på forhånd. Hvis du hellere vil fokusere på det du er god til, og lade nogle professionelle hjælpe dig med IT-afdelingen, kan elbek-vejrup.dk være en hjælp. Her bliver der tilbudt hjælp inden for forretningsrådgivning og IT-infrastruktur, der kan skabe værdi for dig.

Tag springet

Det sværeste for mange kan være at gå fra sikkerhed i et job, til at spring ud som fuldtids iværksætter. Der er ingen garantier for det kommer til at fungere, og du kan formegentlig regne med et solidt underskud i den første tid.

Men du skal tænke på at det du kaster dig ud i er et eventyr, hvor der vil være både op- og nedture. Du kan forvente at lære meget undervejs, og med stort engagement og viljestyrke, kan det ende med at blive en stor succes, som du kan være stolt af resten af dit liv.

Du har altså alle muligheder for at skabe noget stort, hvor ingen kan eller skal fortælle dig, at noget ikke kan lade sig gøre. Du sidder selv som beslutningstager, og får du en god idé, kan du prøve den af uden en chef der fortæller dig hvorvidt det er en god eller en dårlig idé.