Select Page

Står du og skal købe ny kontorstol, er der flere ting at overveje. Skal du game og derfor sidde stille i den mange timer i træk, eller skal den bare stå klar en til hjemmearbejdsdag en gang imellem. Alt afhængig af din brug af kontorstol er der flere ting, du skal overveje, før du køber.

Overflademateriale

Kontorstole fås med flere forskellige typer betræk. Mange af de især store gaming stole har kunstlæder betræk, der nemt kan tørres af, hvis du spilder eller har børn i hjemmet. Det er også en mulighed med mere klassisk møbelstof, men det er sværere at holde rent.

Højdeindstillinger

Det er vigtigt for arbejdsstillingen at du sidder ordentligt og ergonomisk så du passer bedst muligt på din krop. Siddehøjden skal kunne indstilles så du sidder i den rigtige højde i forhold til det bord du sidder ved. Både dine hofter og dine knæ skal være bøjet i en vinkel på 90 grader, og dine fødder skal kunne nå gulvet, og du skal kunne have hele foden i gulvet uden at anstrenge dig. Det er også vigtigt, at ryglænet kan indstilles, så din ryg og lænd er støttet optimalt, så du kan arbejde eller game lige så længe, som du har lyst.

Hjul – antal og type

Den gode kontorstol har hjul, så du let kan bevæge dig ved dit skrivebord og stolen stabiliserer dine naturlige bevægelser. Antal af hjul og typen afhænger af om du har præferencer, ellers er det bare at vælge en stol der passer til dine krav og acceptere antal af hjul og hjultype.

Så kan du komme i gang

Med disse tips kan du nu gå i gang med at lede efter din næste kontorstol. Udvalget er stort, så der skal nok være en stol, der passer lige til dig.